Dokumenty vztahující se k technopárty

Takto vypadala pozvánka na technopárty Sluštice/Březí

Takto vypadá dokument organizátorů vč povolení starosty Sluštic … Má dokument právní smysl? Je dokument žádostí o udělení výjimky z rušení nočního klidu? (Obec může udělit výjimku z rušení nočního klidu, která ovšem platí jen na území obce, obvykle výjimka mění dobu nočního klidu v obci např. z doby „22h večer až 6h ráno“ na „23h nebo půlnoc až 6h ráno“).

Nežádají-li výjimku z rušení nočního klidu, organizátoři obci akci oznámí a obec má zákonnou lhůtu, ve které může rozhodnout, zda a za jakých podmínek se akce nesmí konat (pokud obec akci nezakáže, má se za to, že se akce konat smí). Všechny akce musí dodržovat pravidla definovaná českými zákony, např. žádná akce nesmí ohrožovat zdraví. Technopárty byla povolena starostou Sluštic jako „kulturní – umělecká akce se spirituální tématikou (3 denní multižánrová audio-vizuální show, Workshopy, knihovna, filozofický koutek a další programy)“.

Povolení starosty Sluštice 1_4Povolení starosty Sluštice 2_4Povolení starosty Sluštice 3_4Povolení starosty Sluštice 4_4

plánek akce – příloha povolení Povolení starosty Sluštice mapa příloha

 

Dle informací organizátorů prý byla technopárty byla pořádána na soukromém pozemku v katastru obce Sluštice, současně však technaři obsadili i další pozemky (v katastru Sluštice a Březí). Rozsah pozemků, které technaři obsadí, byl zřejmý již z plánku (výše), který byl přílohou „povolení“.

Byl nějaký pozemek využit pro technopárty legálně – po dohodě s vlastníky? Máme již vyjádření některých vlastníků pozemků, na kterých se technopárty konala, zatím všichni z nich uvedli, že o konání technopárty nevěděli a svůj pozemek k účelům technopárty neposkytli. Podle původních informací organizátoři prý měli domluveno využití pozemku parcelní číslo 793, avšak jeden ze spolumajitelů tohoto pozemku nám potvrdil, že o akcí nevěděl a souhlas ke konání nedal.

prý pronajatý pozemek parcelní číslo 793 pry pronajaty pozemek v katastru Sluštic   pozemky v katastru  hranice katastru Sluštice_Březí - zub u Výmoly

 

Fotografie z místa technopárty

Detail_jedné_aparatury Detail_další_aparatury 3_az_4_aparatury Jeden_pohled_do_katastru_Březí

Natočení reprosoustavy – sama obec Sluštice byla „za aparaturou“ a hluk sluštickou náves moc nazasahoval. Hluk se šířil směrem na obrázku do dalších obcí, které již ani zakresleny nejsou.

Techno2016_06_17

Technopárty se na loukách u Sluštic konají už několik let. V předchozích letech nespali „pouze“ chataři z chatové osady V Jalovčí (Sluštice) a chataři z trampské osady Old Wanderers (Třebohostice). Komentář jednoho z dřívějších organizátorů (k akci ve dnech 17. – 20 . 6. 2016):

tt

Záběry z obce Třebohostice (cca 2 km), z Babického lesa a z místa technopárty:

Hlukem po dobu celého víkendu ve značné intenzitě byly napadeny zejména obce Březí, Třebohostice, Škvorec, Zlatá, Babice, Říčany, Pacov, Strašín, Doubek, Hradešín, Mukařov, Žernovka, Srbín, Doubravčice, Vyžlovka, Tehov, Světice, Louňovice, Klokočná, Kostelec nad Černými lesy, Konojedy, Svojetice, Ždánice, Krymlov, Všestary a Struhařov, Mnichovice, Nupaky, Sluštice. Z mnoha z těchto lokalit se nám stále ozývají lidé, kteří se díky technopárty dva až tři dny nevyspali.

Napsat komentář